Heat maps

Kuskus a pyré z hokaida a zemiakov

Kuskus a pyré z hokaida a zemiakov
Zeleninový obed

Viac detailov

čas prípravy Čas prípravy cca. 30 minút.

vek Vhodné od ukončených 8 mesiacov.

100 g tekvice hokkaido
50 g zemiakov
130 ml vody
10 ml tekvicového oleja
30 ml čerstvej jablkovej šťavy
10-15g kuskus

Postup

Umyte si tekvicu, vyškrabte vnútro lyžičkou a ošúpte ho, ak chcete, bude pyré jemnejšie. Oficiálne sa od 8 mesiacov hokaido šúpať nemusí, ale ja ho radšej šúpem stále. 

Ošúpte zemiaky a pokrájajte ich na malé kúsky. To isté spravte s tekvicou.

Uvarte tekvicu a zemiak spolu v 100-250ml vody podla velkosti hrnca 15-20 minút. 

Kým sa zemiaky a tekvica uvaria, nechajte zvyšok vody zovrieť a vsypte do vody kuskus. Ďalších 5 minút kuskus vo vode napučí. 

Keď je zelenina uvarené, zmixovať s olejom a jablkovou šťavou. Pridajte kuskus a zmixujte. 

Dobrú chuť!