Heat maps

Pšeno mrkva a kalerábik

Pšeno mrkva a kalerábik
Zeleninový obed

Viac detailov

čas prípravy Čas prípravy cca. 25 minút.

vek Vhodné od ukončených 5 mesiacov.

100 g kaleráb
80g mrkva
25g pšenových vločiek
50ml vody
1pl príkrmového oleja z DM

Postup

Zeleninku umyjte, ošúpte, pokrájajte na malé kocky. Pšenové vločky s dvojnásobným množstvom vody dajte do malého hrnca, nechajte zovrieť, stiahnite teplotu a nechajte 10 minút napučať. Občas premiešajte. Počas varenia pšena dajte zeleninu dokopi do vody, povarte asi 10 minút pod pokrievkou, kým zmäkne. 

Keď je zelenina mäkká, zoberte hrniec z platne, pridajte pšeno, olej a všetko dohladka zmixujeme. 

Dobrú chuť! (1 fotka)