Heat maps

Cvikla, pšeno a jablko

Cvikla, pšeno a jablko
Zeleninový obed

Viac detailov

čas prípravy Čas prípravy cca. 60 minút.

vek Vhodné od ukončených 6 mesiacov.

100 g pšena
4 PL jablkového pyré (ak nemáte pyré, tak jablko ošúpať, pokrájať, 7 minút povariť, mixnúť)
200 g cvikle
20 g príkrmový olej z DM

Postup

Cviklu si očistíme a dáme v jednom kuse variť do vody. Trvá to dlho, 30-60 minút podľa veľkosti. Varíme prikryté, inak si pofarbíme všetko okolo a určite ju nerobte v parnom hrnci, ak ho máte z plastu. Tá farba sa zazerie. 

Pšeno si zalejeme vodou v pomere 1:2 a necháme zovrieť. Zakryjeme a necháme 20 minút postáť. 

Do vyššej nádoby si dáme uvarenú cviklu, jablčné pyré, pšeno a olej. Zmixujeme ponorným mixérom. Chutné a zdravé.

Dobrú chuť!