Heat maps

Kuracie a morčacie mäso

Kuracie a morčacie mäso
Podávame od ukončeného 6. mesiaca.

Viac detailov

Kuracie a morčacie mäso sa velmi nelíšia. Oboje sú ľahko stráviteľné, majú vysoký obsah bielkovín, pričom ale morčacie mäso má dvojnásobné množstvo železa. Pre dieťatko je najvhodnejšie stehno, keďže je toto mäso tmavšie, má najvyšší obsah železa a vďaka vyššiemu obsahu tuku sa nám bude lahšie mixovať. 

Po dosiahnutí 6 mesiacov by naše dieťatko malo dostávať 2-3x týždenne cca. 30g porciu mäska. Táto porcia je po tepelnej úprave. Dbajme na zdroj, z ktorehé pri nákupe mäska čerpáme. Rýchlená hydina je plná hormónov a našim deťom určite neprospeje. 

Toto mäsko ideálne paríme alebo povaríme, je rýchlo hotové. Je takisto možné ho zmraziť - tu sa oporúča naporcovať v surovom stave. Kuracie a morčacie mäsko kombinujeme s ryžou, zemiakom, batatom, tekvičkou, jablkom, hruškou, marhuľou, ale aj s kalerabikom, brokolicou či mrkvou.