Heat maps

Kamut

Kamut
8-10 mesiacov veku dieťaťa.

Viac detailov

Kamut je veľmi stará obilnina, ktorá má úžasne sladkú, skoro maslovú chuť. Táto prastará obilnina starých egypťanov má 30% viac bielkoviny ako pšenica, navyše má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, preto mu tiež hovoríme energizujúca obilnina. Kamut má zvýšenú koncentráciu vitamínu E, Thiaminu, Riboflavinu, Magnezium, zinku a predovšetkým, čo je výnimočné u iných obilnín - vysoký obsah selénu. 

Kamut pred a po varení treba opláchnuť vodou. Varíme 35 minút prikryté, pomer vody 2 ku 1. 
 

VITAMINY: (100g Kamut - bielkoviny 17.3 g)

Vitamin A - 0
Vitamin C - 0
Vitamin B1 (thiamine) - 0.45 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - 0.12 mg
Niacin - 5.54 mg
Folaty - 0.04 mg

MINERALY:
Kalium - 446 mg
Phosphorus - 411 mg
Magnesium - 153 mg
Calcium - 31 mg
Natrium - 3.8 mg
Železo - 4.2 mg