Heat maps

Hruška

Hruška

Zavádzame do jedálnička medzi 4-6. mesiacom veku dieťaťa

Viac detailov

Hrušky sú plné vlákniny, kália a vitamínu C.Sú jedným z najlepších druhov ovocia, ktoré pomáhajú proti zápche u bábätiek.  Rovnako ako ľahko stráviteľná potraviná sú výborné pre detičky s refluxom. Hrušky zaraďujeme do jedálnička medzi prvým ovocím, teda medzi 4-6. mesiacom veku. Nie je potrebné šupku odstraňovať, je lahko stráviteľná a obsahuje vela vitamínov. Netreba ich varit, ale dobré je ich pre dieťatko pod 8 mesiacov trošku napariť, ľahšie sa tak uvoľňuje ovocný cukor a ešte lahšie sa strávi. Niektoré detičky majú po hruške problém s nadúvaním. Toto si treba odsledovať. 

VITAMINY: (1 stredne veľká hruška = 100 g)
Vitamin A - 0.003 mg
Vitamin C - 5 mg

Kyselina listová - 0.014 mg
Vitamin B1 (thiamine) - 0.03 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - 0.03 mg
Niacin - 0.2 mg 

MINERALY:
Kalium - 125 mg
Phosphorus - 15 mg
Magnesium - 7 mg
Calcium - 9 mg
Natrium - 2 mg
Železo - 0.26 mg