Heat maps

Jahody

Jahody

Zavázame po prvom roku života dieťaťa. 

Viac detailov

Jahody patria medzi najčastejšie alergizujúce ovocie. Veľa detí reaguje na ne výsypom či začervenanám okolo úst a hrudníku. Napriek tomu štúdie nepotvrdili, ze by bol rozdiel v reakcii pri zavedení pred a po prvom roku života. Takže toto je skutočne na rodičoch a o skúšaní. Rovnako je rozdiel nestriekaná sezónna jahôka zo záhradky a rozdiel kupovaná v supermarkete od veľkovýrobcu v januári. 

 

Jahody sú bohatým zdrojom na vitamín C. Tepelne ich nie je potrebné upravovať. Výborne sa hodia do jogurtu ci ku vločkám akéhokoľvek druhu (špaldové, ryžové, ovsené atp.). Ako finger food ich môžeme len odporučiť. 

 

VITAMINY: (100 g čerstvých jahôd)
Vitamin A - 0.008 mg
Vitamin C - 65 mg

Kyselina listová - 0.016 mg
Vitamin B1 (thiamine) - 0.03 mg
Vitamin B2 (riboflavin) - 0.05 mg
Niacin - 0.5 mg

MINERALY:
Kalium - 145 mg
Phosphorus - 25 mg
Magnesium - 15 mg
Calcium - 25 mg
Natrium - 3 mg
Železo - 0.96 mg