Heat maps

Celozrnné rožky

Celozrnné rožky
Vhodné od 8 mesiacov veku dieťaťa. 

Čas potrebný na prípravu - 1,5h

Viac detailov

Suroviny:

1 balíček sušeného droždia
1 lyžička stevie
250g pšeničnej celozrnnej múky
100g hladkej pšeničnej múky
50g ražnej múky
1 lyžica octu
80ml repkového oleja
250ml vody
1 lyžička rasce


POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme hodinu odležať.  Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky. Každý trojuholník zrolujeme smerom od jeho najkratšej strany k špici, aby vznikol rožok. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min nakysnúť. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút.Vyjde nám cca. 8 rožkov.