Heat maps

Menu na cesty

Menu na cesty
Pre inšpiráciu

Viac detailov

Menu na cesty

 

Asi to každá poznáte, prvý výlet s drobcom a neviete, čo okrem mliečka bude Vaše dieťatko papať? Ono je to aj trošku komplikovanejšie kŕmiť na odpočívadle niekde pri ceste či na lavičke v parku mimo stoličkz doma. Ak je dieťatko zvyknuté na domácu stravu a kupovaný príkrm odmieta, skutočne sa to chce pred cestou zamyslieť, čo je to najlepšie.
 

4-5 mesačné dieťatko – ak cestujeme len na deň-dva, ten jeden príkrm, čo v tom veku dieťatko má, skutočne môžeme vynechať a nahradiť ho mliečkom. Dieťatko o nič neochudobníme.


6-7 mesačné dieťatko – počítame s dvoma príkrmami – obed a večera.


Obedik – deň pred cestou si uvaríme pšeno, zajačie mäško a petržlen, pomixujeme a dáme do pohárika od kupovanej výživy. Do auta prenášame v termo obale. Výhoda takého príkrmu je jednoznačná – nefarbiť  a nenadúvať Oboje totiž pri cestovaní nie je boh vie aká výhoda.


Večera – banánová kaša s ryžovými vločkami si môžeme spraviť všade, kde je k dispozícii pitná voda.... Stačí nám na to malá miska a vidlička na popučenie banánu.


8-10 mesačné dieťatko – počítame s troma príkrmami – raňajky, obed, večera.


Raňajky – 7 zrnná kaša s kaki si môžeme spraviť všade, kde je k dispozícii pitná voda.... Stačí nám na to malá miska a vidlička na popučenie ošúpaného zrelého kaki.


Obed – deň pred cestou si uvaríme cestovinu, kuracie mäsko, petržlen a zukinu. pomixujeme a dáme do pohárika od kupovanej výživy. Do auta prenášame v termo obale. Výhoda takého príkrmu je jednoznačná – nefarbiť  a nenadúvaťJ Oboje totiž pri cestovaní nie je boh vie aká výhoda.


Večera – popučené avokádo a banán


10-12 mesačné dieťatko – počítame zo 4-5 príkrmami


Raňajky – ovsená kaša s banánom – stačí napučať ovsené vločky vo vode, či rastlinnom mlieku, popučiť banán vidličkou a raňajky môžeme podávať.


Desiata – pohankové chrumky a slivka či sušené krúžky jabĺčka do ručičky


Obedík –  deň pred cestou si uvaríme kuraciu polievočku, vývar zlejeme, mäsko, cestovinu a zeleninu zmixujeme a ak treba zahustíme ešte ryžovými vločkami, má to byť relatívne husté. Dáme do pohárika od kupovanej výživy a prenášame v termoobale. Výhoda takého príkrmu je jednoznačná – nefarbiť  a nenadúvať Oboje totiž pri cestovaní nie je boh vie aká výhoda.


Olovrant – čerstvá špaldová žemľa  natretá olivovým olejom


Večera – Ryžová kaša s banánom a hrozienkami.  Ryžové vločky zalejeme vodou, necháme napučať, banán popučíme vidličkou, pridáme hrozienka a podávame.

 

Prajeme dobrú chuť!